Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
26 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Steve Bannon och Sverigedemokraterna

Cambridge Analytica” som med sitt arbete fick Trump vald och Storbritannien att lämna EU har nu visat sig också jobba mot Sverige. Vår tidigare artikel Internet – Hat handlar om fascism påstod vi att det KAN finnas en sådan koppling mellan dem och Sverigedemokraterna men att i Sverige handlar det förmodligen mer om spridda skurar. Vi vet nu att det är fel! Det har visat sig att det finns en tydlig koppling mellan ”Cambridge Analytica”, Steve Bannon, ”Breitbart News” och Sverigedemokraterna.
Steve Bannon:

Det ska de vara medvetna om. Sverigedemokraterna kom från ingenstans. Men inte bara kom de från ingenstans och blev ett kraftfullt politiskt parti. Lika viktigt, tycker jag, är detta: Sverigedemokraterna gick från något som ingen respektabel person i Sverige ville förknippas med, till att bli ett parti som många människor är bekväma att förknippas med. Det är därför exemplet Sverigedemokraterna är en läxa för hela världen att studera, säger Steve Bannon till DN.
Källa: Aftonbladet

Cambridge Analytica

De 86 miljoner läckta kontona från Facebook för några år sedan visade sig finnas hos ”Cambridge Analytica” (de medger dock bara de 30 miljoner som går att bevisa). De körde AI-algoritmer genom alla kontona och satta upp 5000 punkter för varje person de kunde hitta. Genom att undersöka vad de ”Gillat” kunde man spåra de mest lättledda av dem. Mot de personerna riktade man propaganda och manipulera dem med anonyma skräddarsydda meddelanden att rösta på Trump. Ett liknande tillvägagångssätt hade man mot Engelsmännen för att få dem att rösta för ett uttåg ur EU. Båda planerna lyckades. De har också påverkat valresultaten och andra saker i flera andra länder i Världen. När det uppdagades att det var ”Cambridge Analytica” som hade plockat ut de 86 miljoner kontona från Facebook lät man ”Cambridge Analytica” gå i konkurs för att hindra myndigheterna att få ut bevismaterial. Strax innan avskedade Steve Bannon VD:n för ”Cambridge Analytica” vilket bevisar att det är Steve Bannon som kontrollerade det företaget.

Kent Ekeroth ledde kontakterna

Kent Ekeroth ledde kontakterna med Steve Bannon vet vi nu efter ett möte mellan Steve Bennon och Europas extremhögerpartier där Kent Ekeroth deltog. Ett sådant deltagande kan bara betyda att det finns ett samarbete. Det kan alltså vara så att hatet på nätet startats av Sverigedemokraterna genom extremhögermedias ständiga upprepande av lögner, halvsanningar och annat som fått deras ”kanonmat” att fortsätta den stilen ut på nätet och spridit det vidare mellan lättledda profiler. En film från mötet har läckt ut som tidningen INDEPENDENT lagt ut på nätet visar tydligt att det kan vara så som vi skriver.

Kent Ekeroth, a senior member of the far-right Swedish Democrats, is heard saying Sleeping Giants “attacked us too” – presumably in reference to his political party – and claimed that due to pressure from the group, Google “banned us” from its ad network.Källa: INDEPENDENT

Fritt översatt står det:

Kent Ekeroth, ledamot av Sverigedemokraterna, hörs säga Sleeping Giants ”attackerade oss också” – antagligen med hänvisning till hans politiska parti – och hävdade att på grund av press från den gruppen förbjöd ”Google” oss att annonsera på deras annonsnätverk.

Mer:

I en intervju med Dagens Nyheter säger Steve Bannon att han har studerat Sverigedemokraterna ”rätt nära”.
Källa: Aftonbladet

Kent Ekeroth var alltså där och beklagade sig över att organisationen ”Sleeping Giants” också hade försökt stoppa Sverigedemokraternas arbete att öka stödet bland folk. Sverigedemokraterna kan alltså hålla på med samma sak som ”Cambridge Analytica” ute i Världen. Det är då inte konstigt alls att rasismen och hatet ute på nätet exploderat så kraftigt som det gjort i Sverige samtidigt som de flesta av dem säger sig stödja SD.

Vill bara hitta grunden till det kraftigt ökade näthatet

Den politiska vinkeln i detta är inget vi lägger någon vikt vid. Vi fokuserar bara och endast bara på näthat men för att kunna motarbeta det måste vi känna till källan till näthatet och det har vi hittat nu!

Läs mer:
Internet – Hat handlar om fascism
trumps-tidigare-chefsstrateg-steve-bannon-vill-hjalpa-sd
steve-bannon-planerar-hogerrevolt–i-eu-parlamentet
sd-om-ekeroths-mote-med-bannon
bannon-till-sverige-vill-samarbeta-med-sd
steve-bannon-till-sverige-vill-hjalpa-sd
steve-bannon-till-sverige-vill-ha-samarbete-med-sd
steve-bannon-till-sverige–vill-samarbeta-med-sd
bannon-vill-traffa-sd-i-sverige
cambridge-analytica-allt-du-behöver-veta
forskare-med-kopplingar-till-ryssland-sålde-50-miljoner-facebook-profiler

REDAKTIONEN

 •   
 •   

7 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Herreguud!
  Det här är stort! Duktigt jobbat!

 2. Africa:
  Herreguud!
  Det här är stort! Duktigt jobbat!

  TACK!
  Det värmde gott.

 3. RG-hdfhruynvkj75k5jb4ufnm145
  dfgf zfdg gfdgf fdghgjh sadfdsfd hggfh y6 7 btgghf 6656 thggf55yh gfhngnyt4 fghhf6778 ghhyht215 trknreng 156 rfdgtr1545 gffh95
  /gkjnr

 4. ROG:
  RG-hdfhruynvkj75k5jb4ufnm145
  dfgf zfdg gfdgf fdghgjh sadfdsfd hggfh y6 7 btgghf 6656 thggf55yh gfhngnyt4 fghhf6778 ghhyht215 trknreng 156 rfdgtr1545 gffh95
  /gkjnr

  ROG-jhfdjhjhfdn 4454
  hfbdsgd15 gjtpnbsätb14 fhbeöypsberk, nfgsrnvöfhgernv lfjnghdterb ffnnf dkhsbeg fkfjn 155 fhbsd4dkf fkryb6 4nf6hk dgebv k7nfb49 fdnrjf54 nglö hmeyd 845mg
  /SIG

  1. fgh xfghtfhg gfhfgh

 5. @ ”Africa: Herreguud!Det här är stort! Duktigt jobbat!”

  PLUS EN 🙂

 6. ja-me:
  @ ”Africa: Herreguud!Det här är stort! Duktigt jobbat!”

  PLUS EN 🙂

  Ja, ”plus” skadar inte!

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!