Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt

24 besökare inne nu. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Tro hopp och det ockulta

Hålla en rak linje

För att hålla en rak linje i sitt förhållningssätt till omgivningen och allestädes som dyker upp är det viktigt att man är fri från fördomar. Med en fördom kan man inte förhålla sig vetenskapligt till det man möter och risken är överhängande att tankarna börjar dra iväg åt ett håll som inte ger en klar bild av verkligheten.

Religion

Den största fördomen man kan lasta sig med är att tro på något andligt som står över allt annat i form av någon religion. Jag gör ingen skillnad på någon religion då alla förutsätter att man tror på ett övermänskligt väsen som kan göra allt den behagar. Alla former av religion är en fara för mänskligheten och kan vara det som till slut får människan till att gå under. Inget annat har skapat så mycket elände, krig och död som religionerna. Inget annat har skapat falska förhoppningar för mänskligheten i den mängd som just religionerna. Den främsta förutsättningen för att kunna förhålla sig till sina handlingar och det man gör genom livet är att man inte omfattas av denna galna megafördom.

Ockultism

Jag stöter tidvis på människor som tror på allehanda ockulta företeelser. Denna rörelse är i tilltagande och det kan bero på att media har startat egna avdelningar för det ockulta. Bland annat har flera tevekanaler ständigt återkommande program i frågan  som helt okritiskt bejakar tron på det vidskepliga. Aftonbladet kör hårt med att få folket till att bli troende av vidskeplighet. Man ”bevisar” ständigt att spöken finns eller att vissa människor har en ”gåva” som gör att de kan se in i framtiden, kan hitta försvunna människor genom blotta tanken. Ofta hjälper det inte att de som anses ha sådana gåvor, som Uri Geller, går ut och säger att det är vanliga illusioner, tron på just den personens omänskliga krafter fortgår ändå och försvaras med kraft. Det som förvånar mig är att också välutbildade omfattas av dessa löjeväckande idéer.
Vill man förhålla sig till intryck och mystiska ting måste man också hålla ockultism på behörigt avstånd. Är det för fantastiskt för att vara sant är det nästan aldrig sant. En person som skiljer sig från mängden gällande tro på märkliga ting men ändå är intresserad av det är en journalist vid namn Clas Svahn. Han är ordförande för föreningen ”UFO-Sverige” och har som sådan avslöjat mängder av bluffmakare. Man kan exempelvis ställa sig frågan varför en avancerad civilisation som lagt ofantliga krafter på att ta sig till Jorden det första de gör vid ankomst är att kontakta ett mänskligt ”original” i de Dalslänska skogarna?

Försvararna

Det är oerhört tragiskt att det finns försvarare av religion och ockultism som ofta är välutbildade och har en position i samhällena som gör det möjligt att dupera stora grupper av människor. De medverkar till en förlorad tid som inte uträttar något gott överhuvudtaget. I vår upplysta Värld borde det inte finnas plats för mörkermän oavsett vad de är anhängare till.

Förlorad tid

All detta ockulta med religionerna drar tid från mänskligheten och ger falska förhoppningar. Tänk vad mycket fint vi skulle kunna skapa på Jorden utan dessa stora massor som hänger sig åt religion och ockultism. Tänk om alla de ingående välutbildade, ibland vetenskapsmän, skulle lägga samma tid och samma omsorg på något som verkligen är bra för mänskligheten. Vilken fin Värld vi kanske skulle ha då! Tänk vad många krig vi skulle ha sluppit och tänk vad många människor som fått leva sina liv färdigt. Tänk!

SIG-Gruppen

Vi i SIG-Gruppen förhåller oss strikt vetenskapligt till alla frågor som dyker upp. Vi avhåller oss från att tro på någon religion, ockultism eller annat löjligt. Vi delar bara de troendes hopp om något bättre! Måste tillägga att vi inte alls är motståndare till de som tror på gudar eller annat ockult, vi respekterar deras val.

x

REDAKTÖREN

 

 

Uppdaterad: 2016-02-01 — 01:17

2 Kommentarer

Lägg till en kommentar
 1. Mycket bra inlägg, men vad betyder ”Dalsänka”?

    (QUOTE)

 2. Blask:
  Mycket bra inlägg, men vad betyder “Dalsänka”?

  TACK!
  Det är en felskrivning, skall vara ”Dalsländska”. Är rättat nu.

    (QUOTE)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!

Ut sementem feceris, ita metes

FN:s mänskliga rättigheter Artikel 12
Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

………………………..

De som fått sina liv förstörda eller tagit sina liv på grund av uthängningar och förtal kommer att bli Jan Axelssons historiska minne av sajten Flashback.
 • 469 154 besökare sedan 2014-01-01
Upphovrätten © till allt material i "I folkets intresse" ägs av "I folkets intresse". Upphovrätten © till bilder ägs av upphovsmakaren till bilden.