Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
10 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Turkiet slår vakt om den personliga intrigiteten

Lagen, som antagits av det turkiska parlamentet, ger telekommyndigheten rätt att blockera webbsidor som förtalar enskilda personer eller kränker privatlivet, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

Turkiet är ett land vi bör ta efter här! Hur kan ett land som ligger långt efter oss på många andra områden vara så klarsynt i denna fråga?

Vi bör skapa opinion för att det görs på samma sätt i vårt land. Jag skulle dock vilja att det inrättas en speciell domstol för sådana ärenden där deltagarna i domstolen utgörs av en väl vald grupp av folk utanför de traditionella domstolarna. De traditionella domstolarna har nämligen målat in sig i juridiska krumbukter de inte lär ta sig ur på många år. I det fallet är det billigare att ta en lott, utslaget med en lott är lika väl underbyggt som en dom i en domstol i förtalsfrågor.

  1. Svenska myndigheter borde följa Turkiets exempel och se till
    att få bloggar och hemsidor som förtalar folk spärrad och nerstängd.

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!