Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
14 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Tyskland tolererar inte kränkningar

Hatforumet Flashback

Tyskland har skärpt lagstiftningen mot näthatet och naturligtvis ”rasar” alla de promillen av folket som tycker de har rätt att skriva vilken skit som helst om andra. Känns det igen? Vi som utsatts för extremt förtal på nätet vet vad Tyskland menar och vi vill att samma regler skall införas i Sverige. Samma sak vill alla, även de som idag kränker andra den dagen de själva utsätts för nätpöbeln de nu ingår i.

Empati och yttrandefrihet

Vad det i mångt och mycket handlar om är empati. Det finns människor som har mycket svårt för att tänka sig in i hur andra känner när de utsätts för hat och kränkningar och det är de personerna som idag utsätter sina medmänniskor för mycket svårt förtal. Utöver detta har den förvrängda yttrandefriheten sin försvarare i folk som totalt missuppfattat vad yttrandefrihet är. Friheten att yttra sig innebär absolut inte att man får skriva om vem man vill. Principen måste vara att de som ber om att inte bli omskrivna inte heller skall få omskrivas. Det går utmärkt att skriva om brott och annat utan att nämna namn eller andra personuppgifter. Det går också utmärkt att skriva om allt annat utan att kränka folk.

Läs mer: SVD

REDAKTIONEN

 

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!