Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
23 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Uppladdningstjänster – Olagligt material

Ute på nätet finns ett antal uppladdningstjänster där man kan ladda upp sitt material och sedan länka till det från olika forum mm. Flera av dessa uppladdningstjänster följer lagar och tar bort upphovsskyddat material. Men en hel del av dem är ljusskygga som inte alls bryr sig om lagar och regler. Allra minst bryr de sig om att människors liv blir förstörda. Dessa människor har blod på sina händer och är inte ett dugg bättre än Flashback.

Inte normala någonstans

De personer som tillhandahåller utrymme för olagligt material eller tillåter att privatpersoners olika angelägenheter läggs upp  tar aldrig bort något hur mycket man än ber dem. Vi kan slå fast en gång för alla att dessa människor är som flera på Flashback, dvs de kan inte befinna sig inom det normala spektrumet av människosläktet. En del av dem har sannolikhet olika svårartade diagnoser medan andra med lika stor sannolikhet är vad vi i dagligt tal kallar psykopater. En människa som befinner sig i normalspektrumet skulle aldrig någonsin tillåta att olagligt material eller material som skadar andra läggs ut för allmän beskådan vare sig det gäller uppladdningstjänster eller Flashback.

Skall behandlas därefter

Människor av den typ vi räknade upp här ovan saknar ofta empati, dvs de bryr sig inte om något alls utom sig själv. Lagar och regler tycks inte existera för dem. Sådana människor kan inte hanteras på vanligt vis. Här gäller hårda tag, inget annat biter.  Vi har empati och känner djup omsorg om andra. Vi följer lagar och regler även om vår syn på att freda sig själv skiljer sig från vad lagen anser. Men i denna grupp av människor hjälper inget medhårsklappande eller artighetsfraser. Det enda språk de förstår är att man hänger ut dem och berättar vad de är för några. Men vi har mycket svårt för att göra detta för vi lider som sagt av något som kallas empati och medkänsla.

Lista på uppladdningstjänster

En del av dessa tjänster är kortlivade medan andra automatiskt raderar äldre material. En del av dem ligger dock kvar år efter år och svarar sällan eller aldrig på dialoger. Här kommer listan:

DE VÄRSTA

thepiratebay.org

Hostat av:       CloudFlare Inc
Ägare:           Gottfrid Svartholm, Fredrik Neij, Peter Sunde
Kontaktadress:   Dessa ljusskygga individer vill inte bli kontaktade.
                 Peter Sunde: http://twitter.com/brokep / event@brokep.com / https://blog.brokep.com
.................................................................................................
minfil.se

Hostat av:       Njalla / Flattr AB / Flattre AS / Privacually Ltd
Skapare:         Peter Sunde, Linus Olsson (Skall ha annan ägare men är osäkert vem)
Kontaktadress:   https://minfil.com/abuse
Host-kontakt:    https://njal.la/contact/
                 Peter Sunde: http://twitter.com/brokep / event@brokep.com / https://blog.brokep.com
.................................................................................................
De skriver att de lägger ut alla anmälningar som görs.
Det är uppenbart att de vill skrämmas trots att de ändå aldrig tar bort något.
minfil.org

Hostat av:       Njalla / Flattr AB / Flattre AS / Privacually Ltd
Skapare:         Peter Sunde, Linus Olsson (Skall ha annan ägare men är osäkert vem)
Kontaktadress:   https://minfil.org/abuse
Host-kontakt:    https://njal.la/contact/
                 Peter Sunde: http://twitter.com/brokep / event@brokep.com / https://blog.brokep.com
.................................................................................................
De skriver att de lägger ut alla anmälningar som görs.
Det är uppenbart att de vill skrämmas trots att de ändå aldrig tar bort något.
minfil.com

Hostat av:       Njalla / Flattr AB / Flattre AS / Privacually Ltd
Skapare:         Peter Sunde, Linus Olsson (Skall ha annan ägare men är osäkert vem)
Kontaktadress:   https://minfil.org/abuse
Host-kontakt:    https://njal.la/contact/
                 Peter Sunde: http://twitter.com/brokep / event@brokep.com / https://blog.brokep.com
.................................................................................................
De skriver att de lägger ut alla anmälningar som görs.
Det är uppenbart att de vill skrämmas trots att de ändå aldrig tar bort något.
anonfiles.com

Hostat av:       Njalla, Norge
Skapare:         Peter Sunde, Linus Olsson (Skall ha annan ägare men är osäkert vem)
Kontaktadress:   https://anonfiles.com/abuse
Host-kontakt:    https://njal.la/contact/
                 Peter Sunde: http://twitter.com/brokep / event@brokep.com / https://blog.brokep.com
.................................................................................................
De skriver att de lägger ut alla anmälningar som görs.
Det är uppenbart att de vill skrämmas trots att de ändå aldrig tar bort något.
bayfiles.com

Hostat av:       Njalla, Norge
Skapare:         Peter Sunde, Linus Olsson (Skall ha annan ägare men är osäkert vem)
Kontaktadress:   https://bayfiles.com/abuse
Host-kontakt:    https://njal.la/contact/
                 Peter Sunde: http://twitter.com/brokep / event@brokep.com / https://blog.brokep.com
.................................................................................................
De skriver att de lägger ut alla anmälningar som görs.
Det är uppenbart att de vill skrämmas trots att de ändå aldrig tar bort något.
anonfiles.com

Hostat av:       Njalla, Norge
Skapare:         Peter Sunde, Linus Olsson (Skall ha annan ägare men är osäkert vem)
Kontaktadress:   https://anonfiles.com/abuse
Host-kontakt:    https://njal.la/contact/
                 Peter Sunde: http://twitter.com/brokep / event@brokep.com / https://blog.brokep.com
.................................................................................................
De skriver att de lägger ut alla anmälningar som görs.
Det är uppenbart att de vill skrämmas trots att de ändå aldrig tar bort något.
swedenconfidential.wordpress.com

Hostat av:       WordPress.com
Ägare:           Ägaren/ägarna är riktiga fegisar som inte vågar stå för vad de skriver.
Kontaktadress:   Det finns ingen möjlighet till kontakt. 
.................................................................................................
Det är så dessa fegisar gör, dvs gör sig okontaktbara. Som alla andra i denna ljusskygga
"bransch" gränsar de till att vara suspekta galningar och bör behandlas därefter.
offentligahandlingar.wordpress.com

Hostat av:        WordPress.com
Ägare:            Som vanligt, fega kryp vågar inte säga vilka de är.
Kontaktadress:    Ännu mer sällan har de något sätt att kontakta dem.
.................................................................................................
bayimg.com

Hostat av:        The Broad Bay Invest LTD / Lao Data Center i Laos
Ägare:            The Pirate Bay
Kontaktadress:    abuse@bayimg.com
                  Peter Sunde: http://twitter.com/brokep / event@brokep.com / https://blog.brokep.com
.................................................................................................
skidbin.net

Hostat av:        CloudFlare Inc
Ägare:            
Kontaktadress:    info@skidbin.net
Hemlig mejladress: f190f2db98494068a1fa0fd2dedbeb95.protect@whoisGuard.com
.................................................................................................
Väldigt oseriös sida. Tillhör dräggen på nätet.

 

SERIÖSA

2shared.com

Hostat av:        DigitalOne AG
Ägare:            2shared Company
Kontaktadress:    support@2shared.com
.................................................................................................
Verkar vara seriösa vilket återstår att se.
filebox.com

Hostat av:        Cloudflare Inc
Ägare:            Filebox
Kontaktadress:    http://filebox.com/support
.................................................................................................
Verkar vara seriösa vilket återstår att se.
imageshack.com

Hostat av:        Ezri Inc
Ägare:            ImageShack Corp
Kontaktadress:    https://imageshack.com/contact/report
.................................................................................................
Verkar vara seriösa vilket återstår att se.
dfiles.eu (hette förut depositfiles.com)
Hostat av:        www.root.lu
Ägare:            Depositfiles.com
Kontaktadress:    support@depositfiles.com
.................................................................................................
wikiupload.com

Hostat av:        Cloudflare, Inc
Ägare:            TCS (Komal Agrawal) 13908 Capewood Ln San Diego CA 92128 US
Kontaktadress:    1domains12345@gmail.com, NAGORI96@GMAIL.COM, q769603619@qq.com, 
                  domains@isaacgoldstein.com, 95322173508418-15527a@whoisprivacyservices.com.au
.................................................................................................
wlstorage.net

Hostat av:        Mir Telematiki Ltd Servrarna sägs stå i Sverige vilket är tveksamt
Ägare:            wikileaks.org
Kontaktadress:    press@wikileaks.org, international@leighbureau.com
.................................................................................................
Ur funktion när detta skrivs. Man kommer dock åt alla uppladdade filer. Verkar inte vara svårt att
komma i kontakt med.
scribd.com

Hostat av:        Fastly
Ägare:            Stephen Veiss (Scribd, Inc.)
Kontaktadress:    40f8f74303555fd3b4a990372360c8d4-3906719@contact.gandi.net
.................................................................................................
Hemlighetsfulla, verkar inte vara lätta att kontakta.
myspace.com

Hostat av:        Myspace, Inc.
Ägare:            Myspace LLC
Kontaktadress:    https://help.myspace.com/hc/en-us/articles/202249100-Report-Abuse
.................................................................................................
I stort sett omöjliga att få kontakt med.
docdroid.net

Hostat av:       OVH GmbH
Ägare:           Lunaweb Ltd.
Kontaktadress:   info@docdroid.net
.................................................................................................
docdro.id

Hostat av:       OVH GmbH
Ägare:           Lunaweb Ltd.
Kontaktadress:   info@docdroid.net
.................................................................................................
uploadfiles.io

Hostat av:       CloudFlare, Inc.
Ägare:           WhoisGuard Protected (WhoisGuard, Inc.)
Kontaktadress:   support@uploadfiles.io
.................................................................................................
filedropper.com
Hostat av:       Hetzner Online GmbH
Ägare:           WhoisGuard Protected
Kontaktadress:   https://www.filedropper.com/contact.php
.................................................................................................
bildtagg.se (fd. forumbilder.se)

Hostat av:       Loopia
Ägare:
Kontaktadress:   kontakt@bildtagg.se
.................................................................................................
Om de inte tar bort meddelar man Loopia så tar de bort direkt.
imgur.com
Hostat av:       nsone.net
Ägare:           Imgur, Inc.
Kontaktadress:   https://help.imgur.com/hc/en-us/requests/new
.................................................................................................
De är seriösa och tar bort det man klagar på
archive.is

Hostat av:       serverius.net sales@serverius.net (tidigare = Ikoula Net SAS, sales@ikoula.com )
Ägare:           Denis Petrov
                 Bilkova 16, Prague, Stare Mesto 11000, CZ Telefon: +420 775168924
Kontaktadress:   email@dns.li, domains@dns.li, whois@webgo.de, tld-reseller@nic.ru, sden81@yandex.ru,	
		 kapeloff@gmail.com, denis.petrov.affiliate@gmail.com, realjobs604@gmail.com
.................................................................................................
Denna åtgärdar inte anmälningar eller svarar på dem. Han påstår att någon stulit hans identitet och reggat
sidan i hans namn. Hur som helst tar de flera veckor på sig att svara eller så struntar de i folks 
klagomål. I sådana fall kan man mejla den som hostar dem.
Fler sidor ägd av samma person: https://website.informer.com/Denis+Petrov.html
archive.fo
archive.today

Hostat av:       seflow.it (Seflow S.N.C. Di Marco Brame' & C.)
Ägare:           
Kontaktadress:   webmaster@archive.fo
.................................................................................................

 

Seriösa?

Flera av ovanstående tjänster är seriösa och brukar ta bort sådant som bryter mot deras regler och mot lagen. Tyvärr har ägarna till en del av tjänsterna gömt sig i anonymitetens träsk. De gömmer sig därför att de vet att det de gör inte är tillåtet och för att de tillhör skummisarnas skara.

Hur bekämpas uppladdningstjänster

Ett sätt att bekämpa dem är att ladda upp så mycket filer att deras servrar blir fulla av det uppladdade. För att kunna klara det måste flera dussin personer jobba med det dagligen i flera månader. Detta skall man dock inte göra för det är inte rumsrent men är förmodligen lagligt. Det är tyvärr enda sättet att få stopp på de empatilösa galningarna men som sagt vi rekommenderar att inte göra så.

REDAKTIONEN

8 Kommentarer

Lägg till en kommentar
  1. Är det verkligen förbjudet att offentligöra offentligt material?

      [SVARA]

  2. Scribd är nog inte så hemlighetsfulla
    Scribd HQ
    333 Bush Street Suite 2400
    San Francisco, CA
    94104

      [SVARA]

  3. Anonym:
    Scribd är nog inte så hemlighetsfulla
    Scribd HQ
    333 Bush Street Suite 2400
    San Francisco, CA
    94104

    Tack för infon!

      [SVARA]

  4. Off:
    Är det verkligen förbjudet att offentligöra offentligt material?

    Egentligen inte men man får inte lägga ut personuppgifter och/eller kalla dem för brottsliga. Bara genom att lägga upp exempelvis en dom kallar man i princip den dömde vars personnummer finns med i domen för brottsling så i de flesta fall begår man ett brott när man lägger ut domar, förundersökningsprotokoll och liknande. Detta gäller vare sig personen är skyldig eller inte.

      [SVARA]

  5. REDAKTIONEN: Egentligen inte men man får inte lägga ut personuppgifter och/eller kalla dem för brottsliga. Bara genom att lägga upp exempelvis en dom kallar man i princip den dömde vars personnummer finns med i domen för brottsling så i de flesta fall begår man ett brott när man lägger ut domar, förundersökningsprotokoll och liknande. Detta gäller vare sig personen är skyldig eller inte.

    Givetvis kan du bevisa att ditt påstående stämmer med hjälp av ex: domslut och prejudicerande domar? eller är det bara en personlig åsikt?

      [SVARA]

  6. df: Givetvis kan du bevisa att ditt påstående stämmer med hjälp av ex: domslut och prejudicerande domar? eller är det bara en personlig åsikt?


    Verkligt fall

    Mamman i exemplet här ovan dömdes i Borås Tingsrätt för grovt förtal:

    Domstolen gjorde ingen skillnad mellan de uppenbart sanna påståendena – att mannen var dömd för vissa sexualbrott (vilket dessutom var nyligen) – och påståendena om andra påstådda övergrepp (vars sanningshalt inte blev prövade). Domstolen dömde även för brott mot personuppgiftslagen. Fallet är en tydlig påminnelse om att juridikens ansvarsregler kan gälla även vid spridande av sanna uppgifter.
    Källa: Mårten Schultz i SVD

    Mamman fälldes alltså trots att uppgifterna var hämtade ur offentliga domstolsdokument och att uppgifterna hon postade var helt sanna. Men det stoppar inte här för på Facebook kan man sprida det vidare och på Flashback kan man citera upplagda offentliga handlingar eller avskrift av dem vidare till ett eget inlägg.

    De flesta skriver kanske inte inlägg av det slag som den nu dömda kvinnan gjorde. Men ganska många gör som tvåtusen människor gjorde efter det här inlägget och spred det vidare. Och här kan det vara bra att komma ihåg att det är spridningen av uppgifter om exempelvis brott som kan ge upphov till förtalsansvar. Det ansvaret är inte begränsat till den som först sätter uppgiften i omlopp. Så tänk på det, innan du delar något på Facebook eller retweetar något på Twitter.
    Källa: Mårten Schultz i SVD

    Det är alltså också en brottslig handling att sprida upplagda offentliga dokument med kränkande innehåll eller personuppgifter vidare. Det innebär alltså att citera sådant material på Flashback är en olaglig handling och kan bestraffas.

    Här är lite info. I nedanstående artiklar finns det en hel del länkar i ämnet:
    http://intre.se/ifolkets/offentliga-handlingar-tillatet-att-diskutera/
    http://intre.se/ifolkets/gdpr-och-asikter-om-uthangningar/
    http://intre.se/ifolkets/gdpr-och-till-fragan-att-hanga-ut-folk/
    http://intre.se/ifolkets/ettsjutretton-man-har-ratt-att-bli-glomd/
    http://intre.se/ifolkets/hogsta-domstolen-hd-domda-far-inte-fortalas/

    Kan säga att denna nättidning är undantagen från förbudet att lägga ut personuppgifter eller rättsdokument mm.

      [SVARA]

  7. REDAKTIONEN: ifterna var hämtade ur offentliga domstolsdokument och att uppgifterna hon postade var helt sanna. Men det stoppar inte här för på Facebook kan man sprida det vidare och på Flashback kan man citera upplagda offentliga handlingar eller avskrift av dem vidare till ett eget inlägg.

    Du utelämnar många uppgifter och profiterande dagstidningar är inte en särskilt bra källa, verkar som det krävs ett domslut för att bla kunna se hur rätten resonerat samt hur situationen ser ut :/

      [SVARA]

  8. df: Du utelämnar många uppgifter och profiterande dagstidningar är inte en särskilt bra källa, verkar som det krävs ett domslut för att bla kunna se hur rätten resonerat samt hur situationen ser ut :/

    Lagarna är glasklara, det är inte tillåtet att lägga ut eller sprida personuppgifter och/eller förtala någon. Det har ingen betydelse alls vad som är källan.

      [SVARA]

Lämna ett svar

- För att "quote" en valfri kommentar klicka på texten [SVARA] i kommentaren
- För att "quote" en utvald text i en valfri kommentar markera texten och klicka sedan [SVARA]

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!