Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
13 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Upprepar våra mål och syften

Det kom en hög mail

Jag har fått några mail om varför vi ”hänger ut” sådana som inte kränkt min dotter eller min familj. Några har också påpekat att någon moderator redan är offentlig.

Så här jobbar vi

Sedan bloggen startades har den ändrat inrikting och det har vi tidigare och mycket tydligt deklarerat.

  • Vi jobbar med nättidningen i ett journalistiskt perspektiv
  • Vi bekämpar näthat och brott på nätet
  • Vi bekämpar de som kränker andras integritet
  • Vi är helt opolitiska och faktiskt inte alls intresserade av politik. Jag tänker då på Flasbackanvändaren M.Skillt som påstår att min dotter är aktiv kommunist innan han förtalar henne mycket grovt och jag tänker på olika bloggar ute på nätet som kallar mig för vänster, extremvänster eller kommunist. Inget kan vara mer fel!
  • Vi använder oss av ”presentation” av användare. Det innebär att vi presenterar användare, en i veckan ungefär. Men vi lägger inte ut alla uppgifter om personerna oavsett om den redan är känd sedan tidigare eller inte
  • Vi ämnar presentera alla vi kan som är anonyma användare främst på Flashback. Syftet är att ingen skall vara säker på att inte identifieras. En målande beskrivning finns här
  • Vi ämnar lämna identiteter vidare till våra rättsvårdande myndigheter, ofta långt innan de presenteras på vår nättidning, eftersom de kan ingå i en utredning
  • Vi säger aldrig våra planer utom där planen är ett mål i sig
  • Vi säger aldrig vad vi uppnått  utom där ett avslöjande av vad vi uppnått är ett mål i sig

Vi jobbar alltid lagligt

Det vi skriver i nättidningen är alltid lagligt och granskas av jurister. Vi kan i efterhand redigera artiklar av olika anledningar. Vi har varit granskade av polis och JK. Alla gånger har vi godkänts.

Det skall vara obekvämt att vara näthatare

Ni som tycker det är otrevligt det vi skriver om skall veta att mot näthatare kan man inte jobba med silkeshandskar. Det räcker med att läsa ett litet antal poster på Flashback för att inse att näthatare skall behandlas brutalt och skoningslöst i en nivå som lagen tillåter.

Moderatorerna är de värsta näthatarna

Samma sak är det med moderatorer på Flashback. De står och tittar på när helt oskyldiga personer mals ner till damm utan att lyfta ens ett litet finger. De är därför och per definition de värsta näthatarna och kan definitivt inte hanteras mjukt och snällt. Just moderatorerna skall få en extra tuff behandling men fortfarande innanför lagens gräns. Har du som är en moderator empati och omtanke om dina medmänniskor hoppar du av galenskapen, väljer du att inte hoppa av har du valt sida och får skylla dig själv.

Ringer upp

Det har visat sig effektivt att ringa upp de vi avslöjat eller kommer att avslöja. Vi ringer inte alla utan väljer våra ”offer” väl. Senast ringde vi upp en näthatare som är en offentlig person och före det moderatorn Hamilkar. Det är ett nöje att höra hur nervösa de blir när vi ringer. Vi har också funderat på att uppsöka de som näthatar live och göra intervjuer.

Det finns anledning att vara orolig om du förtalat någon eller är en moderator på Flashback!

 

REDAKTIONEN

 

 

x

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!