Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
37 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

Vet näthatare om att de näthatar?

Ja, frågan är nödvändig att ställa! Vet näthatare att de näthatar?

Nästa fråga som måste ställas är om näthataren hatar i verkligheten också?

Svaret på den senare frågan är tveklöst, Nej! I verkligheten, öga mot öga, hatar inte näthataren! OK, det finns väl något undantag som exemplevis den användare som i huvudsak kallas MrsMagoo. Jag har varit i kontakt med folk som utsatts för hennes näthat också utanför nätet. Men jag tror det är ett unikt undantag.

Efter att ha läst på en sajt där näthatare diskuterat sitt eget näthat kan man tydligt se att de inte förstår att de näthatar, de tom inbillar sig att de hjälper rättsvårdnande myndigheter på jakten av brottslingar. Snälla näthatare, de värsta brotten gör ni själva som kränker och krossar hela familjer i er jakt på det ultimata näthatet. Märker ni inte det? Är ni totalt blinda för ert eget handlande?

Lite längre fram skall jag nämna näthatare vid sina riktiga namn. Jag tror nämligen att personer vars identitet är klarlagd kommer att sluta näthata. Jag skall först synkronisera med Datainspektionen så att jag följer lagen som kallas för PUL.

PUL säger, lite förenklat, att det är tillåtet att publicera text och bild om någon annan person så länge man inte gör det på ett sätt som är kränkande och det är den eventuellt kränkte som avgör vad som är kränkande.

Känsliga personuppgifter, exempelvis sånt som handlar om etnisk tillhörighet, religös övertygelse, medlemskap i fackförening och uppgifter om hälsa och sexualitet får inte publiceras utan att den som det handlar om har godkänt det.

Ni näthatare, jämför ovanstående fetat med vad ni postar. Jo, där ser ni tydligt att det ni håller på med ofta bryter mot PUL. Ofta görs det också på ett bedrövligt kränkande sätt. Kränkande i sig är också otillåtet.

Det ”fria ordet” har inget med kränkningar att göra. Kränkningar förflyttar kränkarna utanför den fina mark som ”det fria ordet” utgör. Den marken ni flyttar er ut till är en olaglig äcklig, illaluktande sörja som tom har drivit folk ut mot tanken att ta sitt liv. Ja, det kanske tom finns de som tagit sina liv!

Näthatet MÅSTE stoppas!!

EDIT:
Läste nyligen att det faktiskt finns flera grupper som jobbar på att stoppa näthatet. Det är verkligen bra! Det är önskvärt att synkronisera krafterna för att nå maximal styrka i krossandet av näthatet.

REDAKTIONEN

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!