Creeper

Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt

Vi har sedan en tid problem med en server. Det innebär att 03:00 och 04:00 inte går att komma in på nättidningen. Servicearbete pågår!
26 besökare inne nu. Läs om våra cookies i menyn uppe till höger.

Vi skyddar våra uppgiftslämnare

Får frågan ofta

Vi får ofta frågan om vi någonsin avslöjar de som lämnar uppgifter till oss. Jag kan säga direkt att vi avslöjar aldrig namnen på dem som ger oss uppgifter. Det beror på tre viktiga punkter:

1. Vi avslöjar ingen som ger oss uppgifter. Det är en hederssak för oss.

2. Om vi skulle avslöja en och annan som lämnar uppgifter så skulle vi snart inte få någon till att lämna sådana uppgifter till oss mer.

3. Vi har utgivningsbevis för denna tidning och därmed är det olagligt att avslöja uppgiftslämnare. Det är också olagligt att efterforska våra uppgiftlämnare.

Ökar ständigt

De som lämnar uppgifter till oss ökar ständigt. I början kom det in ett par tips/uppgifter i månaden för att vissa månader utebli helt. Detta har ökat ständigt för att idag få in flera tips/uppgifter i veckan, tidvis har det kommit in flera om dagen.

Vi läser allt som kommer in

Får du inget svar beror inte det på att vi inte läst din text. Det kan vara så att vi långt senare återkommer till just dig. Vi läser alltså allt och sparar allt på ett mycket säkert sätt, mer om det längre ner.

Stor spridning

De uppgifter vi får in är det stor spridning på. Det kan vara någon som vill delge sina erfarenheter i att blivit drabbad av näthat, det kan vara anhöriga som vill tala om att deras nära och kära tagit sitt liv efter svårt näthat, det kan vara någon som har uppgifter om anonyma användare, det kan vara tips om ärenden vi skriver om och mycket mer.

Olika personer

De som hör av sig med tips eller andra uppgifter är skilda personer som poliser, åklagare, advokater, journalister, socialsekreterare, domare, nämndemän, ”pappersvändare” i domstolarna, ”pappersvändare” hos polisen, personer som blivit näthatade, anhöriga till personer som blivit näthatade, företagare och en hel del som jag inte räknat upp.

Skyldig att skydda uppgiftlämnare

Som ansvarig utgivare av en tidning är jag och tidningen skyldiga att skydda uppgiftslämnare (källor). Det är också ett grundlagsbrott att eftersöka källor. Detta innebär att vi på tidningen måste skydda källorna/uppgiftlämnare på ett sätt som medför att uppgifterna inte kommer ut till allmänheten. Alla namn och deras uppgifter noteras inte i någon av våra datorer. Det är en källa till tidningen som har uppdraget att förvara uppgifter av denna typ. Källan som sköter detta register kan själv inte läsa i dokumenten då de är krypterade.

Så här kontaktar du oss

På grund av att mailadressen vi lägger ut direkt spammas kan vi inte längre lämna ut den adressen. I stället går du hit och där finns en kommentarsmöjlighet. Använd den möjligheten så här:

1. Berätta helt kort vad det handlar om

2. Notera din mailadress i rutan för detta.

3. Skicka.

4. Vi svara dig med den mailadress du noterade och du får då vår mailadress.

De kommentarer som skapas på den sidan kommer aldrig att släppas fram utom om den som skapat kommentaren vill detta. När meddelandet är kopierat till annan plats raderas ärendet och alla spår. När tidningen står under hackerattack spärras möjligheten att kommentera där.

Kontakta oss

 

redaktorglas/Redaktören

 

Uppdaterad: 2015-08-23 — 00:11

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.

REGLER:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google)
3. Oförskämdheter, förtal och personuppgifter tas bort
4. Mejladress och webbadress behövs inte skrivas in

Ut sementem feceris, ita metes

FN:s mänskliga rättigheter Artikel 12
Ingen får utsättas för godtyckligt ingripande i fråga om privatliv, familj, hem eller korrespondens och inte heller för angrepp på sin heder eller sitt anseende. Var och en har rätt till lagens skydd mot sådana ingripanden och angrepp.

………………………..

De som fått sina liv förstörda eller tagit sina liv på grund av uthängningar och förtal kommer att bli Jan Axelssons historiska minne av sajten Flashback.
Upphovrätten © till allt material i "I folkets intresse" ägs av "I folkets intresse". Upphovrätten © till bilder ägs av upphovsmakaren till bilden. Inlägg från Flashback (bilder eller text) är copyleft.