Yttrandefrihet på riktigt är också konsekvenser på riktigt
72 besökare inne senaste 30 min. Läs om vår integritetspolicy och cookies i menyn uppe till höger.

zemfira – Har flytt landet

Stämd i Tingsrätten

zemfira, som bodde i Hjällbo i Göteborg, har stämts inför Göteborgs Tingsrätt för ett bra tag sedan. Hon verkade inte svara på Tingsrättens brev och kallselser vilket normalt kan rendera i en sk. Tredskodom. Alltså att man dömer till kärandens fördel, vilket innebär ett stort skadestånd.

Flytt landet

Hon svarade förmodligen inte för att hon sedan länge planerat att flytta till Serbien. Vi vet nu att hon flyttade dit i Början av December 2015. Hon valde alltså att fly från landet.

Rättsväsendet går vidare

En stämning lär inte läggas ner för att den som stämts flytt landet. Serbien är på väg att bli medlem i EU så hon kommer att kallas till förhandlingarna ändå och om hon inte svarar kommer en Tredskodom att utfalla. Hennes skadestånd, som då kan uppgå till flera tiotusentals kronor, kommer att växa tills hon betalar. Skadeståndet kan också komma att drivas in i Serbien.

Vanligt att vara feg och fly

Det är inte unikt att fly landet för de som näthatat. Vi ha varit med om två till som utnyttjar varianter på samma tema. En av dem bor i Sverige officiellt men bor egentligen i ett annat land. Den andre bor också i Sverige men påstod i rätten att han bor i annat land för att komma undan. Som vi tidigare sagt är anonyma, som förtalar andra, riktigt fega krakar. Om ni erkänner vad ni gjort och slutar med fanskapet hade det blivit mycket enklare för alla.

x

REDAKTÖREN

x

Lämna ett svar

Vi har ändrat på hur man citerar text. Orsaken är att det tidigare tillägget där man kunde citera har blivit för gammalt och är därmed en säkerhetsrisk. Vi testar med att man svarar på inlägg direkt under den man citerar.

E-postadressen publiceras inte.

Genom att klicka på "Skicka Kommentar" GODKÄNNER ni nedanstående regler:
1. Svensk lag gäller
2. Netikett gäller (sök på Google).
Kommentarsfunktionen har en automatisk kontroll. Allt som inte godkänns skickas inte!

Mejladressen behöver inte fyllas i!